Odensehuis Amsterdam Zuidoost

Amsterdam Zuidoost is een jong en dynamisch stadsdeel dat graag haar rijke en unieke historie koestert. De oudste en bekendste wijk in het stadsdeel is de Bijlmermeer, kortweg de Bijlmer. Op dit moment heeft de gemeente de ambitie om de leefbaarheid, de veiligheid en de kwaliteit van werken in Amsterdam Zuidoost te verbeteren. Zuidoost telde 89.841 inwoners op 1 januari 2020.

Het Odensehuis Amsterdam Zuidoost is geen zelfstandige locatie en valt onder de verantwoordelijkheid van het Odensehuis Amsterdam Zuid. Het is gevestigd in Buurtcentrum Holendrecht aan het Holendrechtplein 38, en op donderdag van 10 tot 13 uur geopend.

Zuidoost_Karine en Anita_foto_ShirleyBrandels

Foto Shirley Brandels

Het activiteitenprogramma is sinds juli binnen de Corona richtlijnen weer opgestart met een kleine groep deelnemers. Er is daarnaast altijd contact mogelijk via de whatsapp groep en er kan gebruik gemaakt worden van OdenseTV om elkaar te informeren en te ondersteunen.

Bij het Odensehuis in Zuidoost ligt het accent op het bieden van voorlichting en ondersteuning aan mensen met geheugenproblemen en/of dementie en aan mantelzorgers en vrijwilligers die met dementie te maken hebben.  Tijdens de inloop zijn er verschillende activiteiten zoals natuurwandelingen, wekelijks yoga, de Culturele Apotheek, gespreksbijeenkomsten en creatieve workshops. Regelmatig zijn er informatieve Odensehuis lunchrooms rond een thema. Dit jaar bijvoorbeeld over samen dementievriendelijk, wet- en regelgeving bij de ondersteuning voor mensen met dementie, technologie, en over mantelzorgondersteuning.

Dementie Karavaan

Odensehuis Amsterdam Zuidoost

Dance Connects op het Holendrechtplein

In samenwerking met Markant trekt de Dementie Karavaan door Zuidoost en geeft informatie over dementie en mantelzorg. Coördinator Karine Klappe, Odensehuis Zuidoost: “Mantelzorgers vinden het moeilijk om aan te kloppen voor hulp. Terwijl dat juist ontzettend belangrijk is.” Het programma van de Dementie Karavaan bestaat uit informatie door ervaringsdeskundige vrijwilligers (mantelzorg ambassadeurs),  informatie over de mantelzorgondersteuning van Markant, en het vertonen en bespreken van een korte film met een interview met een mantelzorger:

klik hier voor het filmpje.
Flyer Week van Dementie in Zuidoost 2020

Image

Bezoekadres

Buurtcentrum Holendrecht
Holendrechtplein 38
1018 DP Amsterdam

Bereikbaarheid

OV: Metro
halte: Holendrecht
uitgang: Holendrechtplein

Openingstijden

donderdag van 10.00-13.00 uur

Contactpersonen

Karine Klappe
telefoon: 06 27 53 67 97
zuidoost@odensehuis.nl


Nieuws van het Odensehuis Zuidoost

Geen berichten gevonden.
Print Friendly, PDF & Email