Stagiaires

De werkwijze in het Odensehuis en de omgang met mensen met dementie en mantelzorgers is een belangrijke leer plek voor stagiaires uit de welzijnssector variërend van Helpende Welzijn, Sociaal Pedagogisch Werk, Culturele en Maatschappelijk Vorming of  studenten (Toegepaste) Psychologie. Het Odensehuis biedt hen de mogelijkheid om ondersteuning te bieden uitgaande van de vraag van mensen met dementie en mantelzorgers.
Voor stagiaires uit de zorgsector is het Odensehuis minder aantrekkelijk omdat er nauwelijks echte zorghandelingen te verrichten zijn.

In de voorgaande jaren hebben stagiaires van Hogeschool InHolland (onderzoekslijn Gezondheid & Welzijn van kwetsbare ouderen) onderzoek gedaan naar bijvoorbeeld de betekenis en functionaliteit van de Contactpas en naar de inzet en gebruiksvriendelijkheid van slimme technologie.
Op dit moment werken we opnieuw met InHolland samen en daarnaast met de Hogeschool van Amsterdam, studierichting Social Work, en de opleiding Toegepaste Psychologie, en het ROCtop opleiding Welzijn en met het Praktijkcollege De Atlant. Vanwege onze digitale trajecten (OdenseTV, Technologie Spreekuur) zoeken we de samenwerking het Media College en met HvA Communication and Multimedia Design.

Neem contact op met het Odensehuis voor inzage in de onderzoeksrapporten en voor meer informatie over stageplaatsen.