Odensehuis Amsterdam Centrum

Het Huis van de Tijd is ontwikkeld door Anne-Mei The, de grondlegger en directeur van Tao-of-Care in samenwerking met Cordaan, het Odensehuis en het Ben Sajet Centrum. Het is ontstaan vanuit de behoeften om een plek van ontmoeting, gesprek en activiteit te creëren waar niet de dementie maar wie je bent en wat je kunt centraal staan. Mensen met en zonder dementie bepalen samen de sfeer en koers in het Huis. Wij werken vanuit de Sociale Benadering Dementie.

  • Ontmoeting –  activiteiten en advies door en voor mensen met dementie. Familieleden, vrienden, professionals en vrijwilligers zijn welkom.
  • Podium – voor gesprekken over hoe het is om dementie te hebben. Het doel is, om de beeldvorming over dementie op een positieve manier bij te stellen.
  • Campus – delen van kennis en kunde uitgaande van een sociale benadering van dementie.

Ontmoeting

U bent welkom om kennis te maken, om meer informatie te vergaren of een gezellig gesprek met een kop koffie of thee. Het Huis van de Tijd blijft in opbouw, we nodigen u graag uit om mee te helpen bij de ontwikkeling van deze locatie. Iedereen die daarbij betrokken is ontmoet elkaar in Huis van de Tijd, professionals, mensen met dementie, mantelzorgers en familie of vrienden. Mensen met dementie bepalen samen de activiteiten, de professionals helpen om die activiteiten mogelijk te maken en bezoekers kunnen daarbij aanhaken. Bijvoorbeeld lunches, wandelingen, lezingen, museumbezoek of een vrijdagmiddag café. In samenwerking met Museum De Hermitage wordt, elders op het terrein, een schildersatelier ingericht.
Maak een afspraak voor een familiegesprek of netwerkgesprek bij ons, al dan niet samen met de begeleidende professionals. Doel is met elkaar te bespreken wat dementie voor je dagelijkse leven betekent, de relatie met de mensen om je heen verandert en hoe je ervoor kunt zorgen dat je met elkaar verbonden blijft. De dagelijkse gang van zaken van het huis is in handen van een beheerder in samenwerking met de Klankbordgroep!

Podium

Iedere maand vinden in het Huis van de Tijd zogenaamde podium gesprekken plaats. De podium gesprekken worden georganiseerd door de Klankbordgroep van het Huis van de Tijd. De Klankbordgroep is een groep van mensen die zelf een diagnose dementie hebben, naasten en leden van het Expertise Netwerk Dementie Cordaan en het Ben Sajetcentrum.
Tijdens de podium gesprekken voeren mensen die zelf een diagnose hebben het woord en bepalen de inhoud. Wil je aanwezig zijn en heb je zelf (nog) geen geheugenproblemen of dementie? Je bent van harte welkom. We vragen wel of je een luisterende houding aanneemt. Bekijk de agenda voor het eerstvolgende podium gesprek.

Campus

In of nabij het Huis van de Tijd worden opleidingen, trainingen en workshops gegeven vanuit de Sociale Benadering Dementie.
Het aanbod is gericht op alle familieleden, vrienden maar ook professionals.
De opleidingen en traingen worden aangeboden door Tao of Care, het bedrijf van Anne-Mei The.
De trainingen worden gehouden in het Huis van de Tijd (Nieuwe Herengracht 20), maar afhankelijk van de groepsgrootte kunnen we ook gebruik maken van andere mooie zalen op ‘t terrein Amstelhoven, zoals Corvershof (Nieuwe Herengracht 18) of Van Limmikhof (Nieuwe Keizersgracht 1A). U kunt zich hiervoor opgeven of het informatiepakket aanvragen door een mailbericht te sturen, wij nemen dan contact met u op.

Nieuwsbrief van Odensehuis Centrum

* verplicht veld
/ ( dd / mm )
logo Odensehuis centrum

Bezoekadres

Nieuwe Herengracht 20
1018 DP Amsterdam
Tel. 020 774 98 03
E-mail: centrum@odensehuis.nl

Bereikbaarheid

OV: Metro, halte: Waterlooplein, 
uitgang Hermitage

Openingstijden

maandag tot en met vrijdag
van 10.00-17.00 uur

Contactpersonen

Xandra van der Swan
Telefoon: 020-7749803
centrum@odensehuis.nl


printbare versie agenda

Agenda van het Odensehuis Centrum

De agenda is hier te vinden.

Nieuws van het Odensehuis Centrum

Thijs van de Loo

Digitale Verdieping

Nico, met de smartphone paraat, vertelde in het Odensehuis hoe makkelijk het is om -ondanks dementie- fotografie te gebruiken bij ...
Zorgpauze Egmond aan Zee

Zorgpauze Egmond aan Zee

Van 28 mei tot en met 4 juni hebben Het Huis van de Tijd en het Odensehuis Zuid gezamenlijk een ...
Mantelzorgkaart Centrum 2021

Mantelzorgkaart Centrum 2021

In 2021 is er voor stadsdeel Centrum een Mantelzorg Bewaarkaart samengesteld.Op deze kaart staan allerlei mogelijkheden voor mantelzorgers waar men ...