Odensehuis Oost

Iedereen doet mee, ook mensen met een dementie. Dementie zet je leven op zijn kop, maar er is nog veel mogelijk om het leuk te hebben en het dagelijkse leven in te richten zoals jij dat het liefste wil. In vrijheid, op gelijke voet met elkaar, in een omgeving waar we elkaar versterken en zinvol bezig zijn. Hier mag je gewoon jezelf zijn, is er ruimte voor jouw wensen en talenten en draagt iedereen bij aan het programma.

Kunst voor je brein: Iedere maandag van 10-14 u is er een bij Koch Atelier een creatief aanbod. Er is inloop met koffie en thee en vervolgens legt de vakkracht uit wat er mogelijk is om met de eigen handen te gaan maken. Niets moet, er is ruimte om op je op eigen manier uit te drukken. Kunst en cultuur hebben een grote meerwaarde op het leven van mensen met dementie, omdat ze bijdragen aan zingeving, zelfvertrouwen, beleving en contact. Kunst spreekt diepere gevoelslagen en herinneringen aan bij mensen. 

Dementie Karavaan: Op een speelse en luchtige manier worden thema’s omtrent dementie met buurtbewoners besproken. We verzamelen op een willekeurige locatie, meestal een buurthuis of vereniging. Je kunt al je vragen stellen. Want des te meer we met elkaar praten, des te meer we kunnen gaan begrijpen over dementie.

Week van Dementie: In september is er een landelijke week waarin dementie centraal staat. We organiseren dan met in- en formele organisaties allerlei activiteiten om buurtbewoners te betrekken bij het thema, opdat iedereen in de gemeenschap meer gata omkijken naar elkaar en met name naar mensen met een dementie.

Wil je meer weten, of heb je vragen?

Neem contact op met:

Margareth Barten, Coördinator Odensehuis stadsdeel Oost

020-3374244 of mail

Nieuwsbrief van Odensehuis Oost

* verplicht veld

klik hier voor het nieuwsbrief-archief.

Odensehuis Amsterdam Oost

Bezoekadres

Robert Kochplantsoen 19
1097 GG Amsterdam

Bereikbaarheid

Openingstijden

Maandag van 10.00 tot 14 uur

Contactpersoon

Coördinator

Telefoon
020-3374244

E-mail: coordinator

mail

printbare versie agenda

Agenda van het Odensehuis Oost

maandag, 02 oktober 2023
  • Open activiteit
    13:30 - 15:00

Nieuws van het Odensehuis Oost

2209_congres_samenoppad_meevaart

Congres Samen op Pad

Wist je dat dementie onder migrantenouderen om extra aandacht vraagt? En wist je dat het beter is ‘samen op pad ...
Verder Lezen
samen in oost, sept 2022

Samen op pad in Oost

Uitnodiging ‘Samen op pad in Oost’: 19 t/m 23 september 2022 Soms heb je van die momenten dat je intens ...
Verder Lezen

Print Friendly, PDF & Email