Klik hier voor 'Oost Migrantenouderen'


Odensehuis Oost

Iedereen doet mee, ook mensen met een dementie. Dementie zet je leven op zijn kop, maar er is nog veel mogelijk om het leuk te hebben en het dagelijkse leven in te richten zoals jij dat het liefste wil. In vrijheid, op gelijke voet met elkaar, in een omgeving waar we elkaar versterken en zinvol bezig zijn. Hier mag je gewoon jezelf zijn, is er ruimte voor jouw wensen en talenten en draagt iedereen bij aan het programma.

Kunst voor je Brein: iedere maandag en donderdag van 10-14 u is er bij Koch Atelier een creatief aanbod. Er is inloop met koffie en thee en meestal doen we iets creatiefs en soms lezen en bespreken we teksten via de methode 'Culturele Apotheek'. Met mooi weer gaan we ook op pad met elkaar, zoals naar de Bloementuin van Darwin, de Hortus of naar Artis.
Niets moet, er is ruimte om je op je eigen manier uit te drukken. Kunst en cultuur hebben een grote meerwaarde op het leven van mensen met dementie, omdat ze bijdragen aan zingeving, zelfvertrouwen, beleving en contact. Kunst spreekt diepere gevoelslagen en herinneringen aan bij mensen. Een vast onderdeel van Kunst voor je Brein is Bewegen op de Stoel.
Na afloop eten we gezamenlijke een lunch die we samen bereid hebben.

Dementie Karavaan: op een speelse en luchtige manier worden thema’s omtrent dementie met buurtbewoners besproken. We verzamelen op een willekeurige locatie, meestal een buurthuis of vereniging. Je kunt al je vragen stellen. Want des te meer we met elkaar praten, des te meer we kunnen gaan begrijpen over dementie.

Wil je meer weten, of heb je vragen? Neem dan gerust contact op met Margareth Barten, coördinator van Odensehuis stadsdeel Oost, telefoon 06-16074803, of stuur een mail.

Voor een eerste bezoek maakt Margareth graag kennis met je. Daarom graag altijd aanmelden zodat we hiervoor een afspraak kunnen maken. Dit kan telefonisch of per mail.

Nieuwsbrief van Odensehuis Oost

* verplicht veld

klik hier voor het nieuwsbrief-archief.

Odensehuis Amsterdam Oost

Bezoekadres

Robert Kochplantsoen 19
1097 GG Amsterdam

Bereikbaarheid

Tram 19
Let op: betaald parkeren

Openingstijden

Maandag en donderdag
Van 10.00 tot 14 uur

Contactpersoon

Margareth Barten
Telefoon: 06-1607 4803
E-mail: oost@odensehuis.nl 
mail

printbare versie agenda

Agenda van het Odensehuis Oost

donderdag, 23 mei 2024
 • Kunst voor je Brein
  10:00 - 14:00
  KOCH Create, Robert Kochplantsoen 19, 1097 GG Amsterdam, Nederland

  Inloop met koffie & thee en een creatieve activiteit

maandag, 27 mei 2024
 • Kunst voor je Brein
  10:00 - 14:00
  KOCH Create, Robert Kochplantsoen 19, 1097 GG Amsterdam, Nederland

  Inloop met koffie & thee en een creatieve activiteit

Nieuws van het Odensehuis Oost

Creativiteit en kunst goed voor je Brein

Creativiteit en kunst goed voor je Brein

Op 22 maart verscheen er een artikel in buurtkrant Dwars over Odensehuis Oost over o.a. coördinator Margareth Barten en haar ...
Nieuwe coördinator in Oost

Nieuwe coördinator in Oost

Mijn naam is Margareth Barten en ik werkte lange tijd als creatief therapeut beeldend in de psychiatrie. Ik ken dementie door ...
Habiba Bouanan stelt zich voor

Habiba Bouanan stelt zich voor

Mijn naam is Habiba Bouanan en ik ben vanaf 1 oktober werkzaam als coördinator voor  het Odensehuis in Amsterdam - ...