Odensehuis Amsterdam Zuid

Het Odensehuis is al vanaf 2009 een plek voor mensen met (beginnende) dementie of geheugenproblemen, mantelzorgers, hun familie en vrienden. Het is een inloophuis waar u rustig naar binnen kan lopen voor informatie, een praatje, een kopje koffie of thee, aanschuiven bij de lunch en deelnemen aan één van de activiteiten of om te helpen in de organisatie van dit alles. Het Odensehuis is alle werkdagen open en regelmatig op zondag voor het Open Podium. Samen met vrijwilligers, buurtgenoten en professionals maken we het Odensehuis en werken we aan een dementievriendelijke buurt. U bepaalt zelf waaraan u mee doet en wanneer u komt. Niets moet, veel kan.  Om deel te nemen in het Odensehuis is een diagnose of indicatie niet nodig. Wekelijks kunt u meedoen met activiteiten als lotgenotengesprekken, zingen, muziek maken, lezingen over geschiedenis en natuur, bewegen op muziek, naar de sportschool, wandelen, creatief vormgeven, of naar een museum, samen lezen en nog veel meer.  Nu al maandenlang niet meer in de oorspronkelijke vorm, maar wel zo veel mogelijk.

Dagelijks zijn er activiteiten in kleine groepjes en 1-op-1 activiteiten, zoals wandelen en museum- en concertbezoek.  Binnen wordt er samen gelezen, naar een lezing over geschiedenis geluisterd, een natuurworkshop gevolgd. Creatief aan de slag en samen muziek maken in ensembles. Deze activiteiten zijn alleen voor deelnemers van het Odensehuis bedoeld. Als het mogelijk is zoeken voor activiteiten met meer deelnemers een geschikte andere locatie, zoals de Willem de Zwijgerkerk. Bijvoorbeeld samen muziek maken of zingen in het Odensekoor.

Elke dag heeft een ander thema, zoals u kunt zien in ons programma, zoals het in deze periode wordt uitgevoerd. De deelnemers melden zich van tevoren aan via telefoon of mail. (coordinator@odensehuis.nl en 020-3374244)

Dag

Tijd

Activiteit

Maandag

10 tot 12:30 uur

Wandelclub

Maandag

13:30 tot 15 uur

Technologie Spreekuur

Dinsdag

10:30 tot 12 uur

Creatief

Dinsdag

14 tot 15 uur

Samen literatuur lezen

Woensdag

10 tot 13 uur

OdenseTalentband

Donderdag

11 tot 12 uur

Muziek luisteren

Vrijdag

10:30 tot 12:30 uur

Geschiedenis van Amsterdam

Contact tijdens Corona is er via telefooncirkels, beeldbellen, en via tablets. Recent zijn we in samenwerking met de Tao of Care begonnen met een proefproject om een kleine groep deelnemers op deze manier nog intensiever te blijven betrekken. Er worden onderling kaarten verstuurd en de lotgenotengroep van de mantelzorgers wisselt online ervaringen uit.

Image

Bezoekadres

Hygiëastraat 4
(in de steeg tussen Olympiaplein 58 en 60, tegenover het Sport Medisch Centrum)
1076 RM Amsterdam
Tel. 020 - 33 74 244
E-mail: coordinator@odensehuis.nl

Bereikbaarheid

Bus 15 en tram 24 stoppen op het Olympiaplein.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 15:30 uur

Contactpersonen

Coördinator:
Simone Aarnink | coordinator@odensehuis.nl Karine Klappe | karineklappe@odensehuis.nl Programmamanager:
Chris Sigaloff | chrissigaloff@odensehuis.nl

 Facebook  Twitter


Nieuws van het Odensehuis Zuid

Zorgpauze Egmond aan Zee

Zorgpauze Egmond aan Zee

Van 28 mei tot en met 4 juni hebben Het Huis van de Tijd en het Odensehuis Zuid gezamenlijk een ...
Verder Lezen
Mario in de studio

Vacatures voor vrijwilligers

OdenseTV redactieleden gevraagd!Moestuin en de steeg verzorgen, wie helpt en wie coördineert?Assistenten gevraagd voor het Technologie Spreekuur op de maandagmiddagBrainstorm ...
Verder Lezen
Voorpagina Lente in Zuid krant

Van krantje tot krant

Lente, Zomer, Winter in Zuid : van buurtkrantje tot krant voor stadsdeel Zuid Het is een woensdagmiddag in april. Karine ...
Verder Lezen

Agenda van het Odensehuis Zuid

Niets van woensdag, 23 juni 2021 tot vrijdag, 23 juli 2021.

Print Friendly, PDF & Email