Odensehuis Amsterdam Zuid

Het Odensehuis is al vanaf 2009 een plek voor mensen met (beginnende) dementie of geheugenproblemen, mantelzorgers, hun familie en vrienden. Het is een inloophuis waar u rustig naar binnen kan lopen voor informatie, een praatje, een kopje koffie of thee, aanschuiven bij de lunch en deelnemen aan één van de activiteiten. Het doel is zo lang mogelijk te kunnen deelnemen aan het sociale leven.

In zuid zijn we alle werkdagen open. Samen met vrijwilligers, buurtgenoten en professionals werken we in het Odensehuis aan een dementievriendelijke buurt.

U bepaalt zelf waaraan u mee doet en wanneer u komt. Niets moet, veel kan. Om deel te nemen aan de activiteiten in het Odensehuis is geen diagnose of indicatie nodig. Dagelijks zijn er activiteiten als lotgenotengesprekken, zingen, muziek maken, lezingen over geschiedenis en natuur, bewegen op muziek, wandelen, creatief vormgeven, naar een museum, samen lezen, werken in de tuin en nog veel meer.

 

Agenda van het Odensehuis Zuid


Via de agenda van zuid vindt u het dagelijkse programma. U bent altijd van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Wilt u liever nog meer informatie? Dat kan via telefoon 020-3374244 of mail ons op coordinator@odensehuis.nl.

 

Veel gestelde vragen bij dementie

Bij dementie komt veel kijken en is het vaak lastig om de juiste informatie te vinden. Op de website van Alzheimer Nederland zijn veel antwoorden te vinden.

Ook kunt u een kijkje nemen op de informatiepagina van onze locatie in zuidoost. Soms is deze informatie echter specifiek voor stadsdeel zuidoost. Gaat uw vraag over stadsdeel zuid dan kunt u altijd een vraag stellen aan onze coördinatoren.

Nieuwsbrief van Odensehuis Zuid

* verplicht veld

klik hier voor het nieuwsbrief-archief.

logo Odensehuis zuid

Bezoekadres

Hygiëastraat 4
(in de steeg tussen Olympiaplein 58 en 60, tegenover het Sport Medisch Centrum)
1076 RM Amsterdam
Tel. 020 - 33 74 244
E-mail: zuid@odensehuis.nl

Bereikbaarheid

Bus 15 en tram 24 stoppen op het Olympiaplein.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 15:30 uur

Contactpersoon

Coördinatoren:

Maartje den Breejen
maartjedenbreejen@odensehuis.nl

Anna Brandsma
annabrandsma@odensehuis.nl 

 Facebook  Twitter


Nieuws van het Odensehuis Zuid

Expositie De Zee

Expositie De Zee

‘De Zee’ is een expositie van verhalen in woord en beeld, gerealiseerd door bezoekers van het Odensehuis. Op zaterdag 23 ...
De Wonderbaarlijke Reis van Fi

De Wonderbaarlijke Reis van Fi

Op dinsdag 23 april om 14:30 uur kunnen alle bezoekers van het Odensehuis Zuid en hun buurtgenoten in de Willem ...
twee dansers hebben 1 theekopje in de handen

Porselein in Odensehuis Zuid

Temidden van verstrengelde dromen en herinneringen zit een oude man, verloren in de tijd.  Hij wordt omringd door figuren, het dansend ...