Algemene informatie
Maatregelen en beleid Odensehuis tijdens Corona
Lees in dit nieuwsbericht alles over de actuele richtlijnen en ons beleid omtrent Corona.
Voorgeschiedenis
In Denemarken, in de stad Odense, is in 2000 door mensen met dementie en hun mantelzorgers een inloop-, advies- en ontmoetingscentrum opgezet. In een ongedwongen en informele sfeer wordt advies en ondersteuning aangeboden. Na een werkbezoek in 2005 vanuit Nederland van een groep mensen betrokken bij de zorg voor mensen met dementie werd besloten om te kijken naar de mogelijkheden voor een soortgelijk inloophuis. Dit leidde in 2008 tot de opening van het eerste inloop-, advies-, en ontmoetingscentrum in Amsterdam Zuid. De initiatiefnemers besloten om hun centrum ‘Odensehuis’ te noemen.
Het ontbreken van informatie en inzicht, het wegstoppen van de problemen, het gebrek aan perspectief, de belasting voor mantelzorgers, dat zijn knelpunten waar veel mensen met dementie en mantelzorgers, alle professionele hulp ten spijt, tegen aan lopen.
Informatie en aanmelding
Om deel te nemen in het Odensehuis is geen diagnose, indicatie of doorverwijzing nodig. Iedereen kan binnenlopen. Wilt u echter meer informatie of een gesprek met één van de coördinatoren dan is het wenselijk om een afspraak te maken (zie contact)
Als u die mee wilt doen bij het Odensehuis krijgt u een kennismakingsgesprek waarin uw belangstelling, wensen, talenten en mogelijkheden centraal staan.