Algemene informatie

Voorgeschiedenis

In Denemarken, in de stad Odense, is in 2000 door mensen met dementie en hun mantelzorgers een inloop-, advies- en ontmoetingscentrum  opgezet. In een ongedwongen en informele sfeer wordt advies en ondersteuning aangeboden. Na een werkbezoek in 2005 vanuit Nederland van een groep mensen betrokken bij de zorg voor mensen met dementie werd besloten om te kijken naar de mogelijkheden voor een soortgelijk inloophuis. Dit leidde in 2008 tot de opening van het eerste inloop-, advies-, en ontmoetingscentrum in Amsterdam Zuid. De initiatiefnemers besloten om hun centrum ‘Odensehuis’ te noemen.

In onze Odensehuizen proberen we iedereen te helpen met de zaken waar veel mensen met dementie en mantelzorgers tegenaan lopen, zoals het ontbreken van informatie en inzicht, het wegstoppen van de problemen, het gebrek aan perspectief, de belasting voor mantelzorgers.

Inmiddels vallen er onder Stichting Odensehuis Amsterdam 4 locaties: Centrum, Oost, Zuid en Zuidoost. Op deze website vindt u voor iedere locatie een eigen pagina.

Informatie en aanmelding

Om deel te nemen aan de (gratis) activiteiten in het Odensehuis is geen diagnose, indicatie of doorverwijzing nodig. Iedereen kan binnenlopen. Wilt u echter meer informatie of een gesprek met één van de coördinatoren dan is het wenselijk om een afspraak te maken. Tijdens dit kennismakingsgesprek staan uw belangstelling, wensen, talenten en mogelijkheden centraal.

Onderaan deze pagina vindt u de contactinformatie per locatie voor het maken van een afspraak.

U bent van harte welkom!