zomer in zuid logo

Zomer in Zuid 2019

Thuisblijven kan ook leuk zijn! Odensehuis Amsterdam Zuid heeft verschillende organisaties bijeen gebracht om kwetsbare ouderen en mantelzorgers in Zuid een mooie zomermaand te bezorgen. Voor de tweede keer hebben organisaties hun activiteiten deze zomer voor elkaars deelnemers open gesteld.

Tweede editie van Zomer in Zuid

Juist de zomer, wanneer veel mensen met vakantie gaan en een deel van de reguliere activiteiten stil liggen, is voor  de ‘achterblijvers’ een lastige periode. Het zijn vooral ouderen (met dementie) en/of hun mantelzorgers die nogal wat drempels moeten overwinnen om op pad te gaan. Door de inzet van vrijwilligers zijn mensen begeleid naar de activiteiten op locaties die hen niet bekend waren. Door deze gemeenschappelijk activiteiten is er meer kennis en begrip ontstaan over dementie en zijn we met z’n allen weer een stapje dichter bij het realiseren van een dementievriendelijke leefomgeving.

Feestelijke start op zondag 21 juli

U bent van harte uitgenodigd voor de muzikale aftrap van de Zomer in Zuid, in het Odensehuis Amsterdam Zuid, zondag 21 juli van 13:30 tot 16:00 uur, met een Open Podium!