OdenseThuis wint Human Included prijs

Een jury onder leiding van Anne-Mei The koos dit jaar de beste kandidaat met een nieuw perspectief op omgaan met dementie, en we waren bijzonder verheugd dat “OdenseThuis” op 15 oktober werd onderscheiden met de Human Included prijs.
Juliette van Gelder (samen met partner Leo al jaren trouwe bezoekers van ons Odensehuis) en een hechte kring van sympathisanten zochten naar een manier om met creatief gebruik van Wlz- gelden een geleidelijke overgang te realiseren van thuis wonen naar begeleid wonen en intensievere zorg. Het initiatief kreeg de naam “OdenseThuis” en werd genomineerd voor de Human Included prijs van het Humanistisch Verbond. Het oordeel van de jury was dat “OdenseThuis” ‘op bezielende en vernieuwende wijze inhoud geeft aan een inclusieve samenleving’.
Volgens Christa Compas, directeur van het Humanistisch Verbond, staat de menselijke maat op veel plekken onder druk, zoals recent onderzoek bevestigt. “Tegelijk brengen mensen vernieuwing dankzij hun bezieling en visie. Met deze prijs willen we die vernieuwing stimuleren.” De omgang met dementie verdient volgens Compas juist nu extra aandacht.
human included_odensethuis foto Henk Nouws

Bekijk hier een kort interview met Juliette:

Voor meer informatie, bezoek de website van OdenseThuis