portretten van muziek workshopleiders

Muziek maken kan iedereen

Bewegen op muziek terwijl je in je (rol)stoel zit? Ja, natuurlijk, zeggen Stijn Nederkoorn en Els Goossens. Er is altijd wel een arm hand of voet die door te bewegen iets kan uitdrukken. Vreugde, verdriet, lachen en huilen en alles wat daar tussen in zit.
Zelf muziek maken zonder instrumenten? Je kunt een rap maken, klakken met je mond, klappen met je handen, tikken met je voet: Stijn en Els weten er wel raad mee en voordat je het weet ben je met zijn allen een muziekstuk aan het maken waar iedereen plezier in heeft.

Laat je verbeelding spreken bij het bewegen tijdens een langzame blues. Voor je het weet zitten we in de auto en zijn we op reis! En dat terwijl we gewoon in het oude en vertrouwde Odensehuis zitten.

Het is belangrijk om muziek te maken: ons brein gaat ervan ‘aan’!  Er komen weer herinneringen boven. We weten opeens de woorden van liedjes weer. Waar zaten die teksten verstopt? Met Stijn en Els gaan we zes donderdagochtenden aan de slag met het maken van muziek, bewegen op muziek, zelf muziek maken, zingen en gewoon een heel fijne tijd hebben!

Het leuke en fijne is dat je geen voorkennis hoeft te hebben van muziek: iederéén kan muziek maken, iederéén kan plezier beleven aan muziek.

Donderdag 30 november hebben we een korte kennismaking: we beginnen met koffie en thee en doen vervolgens een korte oefening met jullie. Naast dat jullie ons als persoon leren kennen, leren jullie ons ook via ons instrument kennen! We zullen voor jullie een kort concertje geven op klarinet, viool & piano. Tot ziens op donderdag 30 november om 11 uur in het Odensehuis Zuid.

De cursus zal zijn op donderdag 7, 14 en 21 december 2023. Na de jaarwisseling gaat het verder op 11 en 18 januari. We sluiten af met een laatste repetitie en een presentatie op 25 januari 2024.