Boodschappenroute Odensehuis-Stadionweg

In samenwerking met gebiedsmanagement Stadsdeel Zuid (Andor Kwee), BuurtUp (Maarten Osieck), Natural Media Experts (Jim Bowes), Alzheimer Architecture (Henri Snel), en Jeroen Wilhelmus (communicatie adviseur) zijn we aan het onderzoeken hoe we een wandelroute kunnen realiseren van het Odensehuis naar het winkelgebied aan de Stadionweg. Actief blijven in de eigen woonomgeving, en in beweging blijven zijn belangrijke doelen. Winkeliers zullen ook worden betrokken.
Donderdagochtend 26 januari zijn er tijdens een creatieve workshop ontwerpen gemaakt die inmiddels gebruikt zijn als markering op de straattegels. Dit project vindt plaats in het kader van de Dementievriendelijke Wijk.

boodschappenroute detail

Woensdagochtend 8 februari werden de eerste tegels met milieuvriendelijke verf bespoten door Odensehuis bezoeker Mart. Stadsdeel bestuurder Marijn van Ballegooijen feliciteerde het produktie team met de start van deze route die een maand op proef gaat draaien.

Dagblad Het Parool pikt onze Tweet op, en Alzheimer Nederland neemt het artikel over op haar Facebook pagina. Er kwamen veel reacties.

tweet boodschappenroute door deltaplan dementie Tweet van Deltaplan Dementie
Radio AmsterdamFM zond een kort interview uit met programma coördinator Margo Langedijk, beluister het hier.

TV zenders AT5 en RTV-NH zonden een korte impressie uit over de Boodschappenroute.

In de maand mei is onderzoeker Josi Klomp aan de slag gegaan met deelnemers om samen de route te lopen en te bespreken wat de goede en slechte punten zijn. Zij zal dit verwerken in een eindscriptie voor haar Master Human Movement Sciences, die dit najaar verschijnt.