gratis training dvo

Training dementievriendelijk ondernemen 18 sept

De gemeente Amsterdam, in samenwerking met het Odensehuis en ‘Samen dementievriendelijk’, biedt ondernemers in Zuid en Buitenveldert gratis een éénmalige training aan in dementievriendelijk ondernemen. De training vindt plaats in de Week van de Dementie op dinsdag 18 september van 18.30 tot 21 uur in het Odensehuis. De registratie voor deze training is inmiddels gesloten.

Hoe ziet de training eruit?

In het eerste halfuur maakt u kennis met de trainer en met elkaar, voor broodjes en koffie/thee wordt gezorgd. In het uur daarna krijgt u informatie over dementie, hoe dit herkennen, wat gebeurt er in de hersenen, en met welke veranderingen in het gedrag krijgen we te maken. Na een korte pauze staan we stil bij voorbeelden uit de praktijk. In het tweede uur komen enkele markante situaties voor het voetlicht en kijken we wat wel en niet werkt: wat kunt u met deze training doen in de praktijk. Tenslotte krijgt u van ons een certificaat. U ontvangt ook een sticker waarmee u bezoekers kenbaar kunt maken dat u dementievriendelijk onderneemt.

sjef van bommelMaak kennis met de trainer: Sjef van Bommel

Sjef van Bommel woont in Zuid en maakte dementie mee bij zijn partner Thom, die hij tot zijn overlijden heeft verzorgd. Over zijn ervaringen schreef hij een boek: “Ik ben niet kwijt”. Sjef kwam tot het besef dat Thom zich gelukkig kon voelen, ondanks de indringende gedragsverandering, juist vanwege de warme vriendschappen om hem heen en het respect en de steun van de mensen daar buiten. Sjef: “In de tijd dat Thom ziek was ontdekte ik hoe belangrijk het was dat mensen wisten hoe je met iemand met dementie omgaat”.

Samen dementievriendelijkdv ondernemen_partners

‘Samen dementievriendelijk’ is een gezamenlijk initiatief van Alzheimer Nederland, pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM en het ministerie van VWS. ‘Samen dementievriendelijk’ biedt trainingen aan en geeft informatie en tips. Op 27 augustus is een nieuwe landelijke campagne van start gegaan : ‘Zien is 1… Doen is 2’. Met o.a. een tv-commercial en acties op straat wordt aandacht gevraagd voor een dementievriendelijke samenleving.