twee dansers hebben 1 theekopje in de handen

Porselein in Odensehuis Zuid

Temidden van verstrengelde dromen en herinneringen zit een oude man, verloren in de tijd. 

Hij wordt omringd door figuren, het dansend paard, de gezichtsloze verzorgster, het kussen-hoofd en heel veel koffiekopjes. 

Misschien bestaan de personages alleen in zijn hoofd. Maar wie droomt wie? 

Op de zoete tonen van de accordeon en het ritme van de tap roepen zij scènes op die tussen herinnering, droom en werkelijkheid bewegen. 

De titel ‘Porselein’ verwijst naar de alomtegenwoordige koffiekopjes in zorginstellingen, de breekbaarheid van porselein en de scherven van het geheugen nadat het in gruzelementen is gevallen. Het resultaat is een beeldende theatraal concert dat zeer toegankelijk en herkenbaar is 

De muziek roept simpele beelden op zonder leidend narratief, waarin de personages en objecten bewegen in een dramaturgie van poëtische situaties die met elkaar een dynamiek maken. Door dit eenvoudige en open karakter werkt de voorstelling als een katalysator voor herinneringen en associaties van het publiek, die vervolgens met elkaar in gesprek gaan.
Marije Nie is professioneel tapdanseres, muzikant, performer, docent en producer. Meer informatie over Marije op haar website (in het Engels).

Op vrijdag 19 januari van harte welkom in Odensehuis Zuid! De voorstelling begint om half 2. De plaatsen zijn beperkt dus gaarne reserveren. Er ligt een intekenlijst in de hal.

Dans/beweging/spel: Yvonne van den Akker
Tap/dans/spel: Marije Nie
Accordeon en andere instrumenten:Jonas de Rave
Advies: Gonzalo Alarcon