boodschappenroute foto george maas

Opening Boodschappenroute, 15 nov 2017

Op woensdagmiddag 15 november werd de permanente editie van de Boodschappenroute feestelijk geopend. De Boodschappenroute is bedoeld om de bezoekers met (beginnende) dementie van het Odensehuis Amsterdam Zuid in staat te stellen langer zelfstandig hun weg te kunnen laten vinden naar het winkelgebied aan de Stadionweg. Wellicht heeft u de tijdelijke versie van deze route al gezien die van april tot juni geplaatst is. Omdat hier positief op is gereageerd, zowel door de gebruikers van de route als mensen uit de buurt, is de route nu definitief terug, een primeur in Nederland!
Er werd gestart met een korte toelichting over hoe de route tot stand is gekomen.
Daarna gaf Josi Klomp, masterstudent Human Movement Sciences een korte toelichting op de belangrijkste resultaten van haar onderzoek over het gebruik van de Boodschappenroute. Josi heeft ervaren dat voor de mensen zelf veiligheid een grote rol speelt, mensen kunnen samen de route lopen en kunnen als ze het even niet meer weten buurtbewoners aanspreken. Hoewel moeilijk te meten (dementie is voor iedereen anders) stimuleert het mensen om naar buiten te gaan. De route maakt de wijk meer dementievriendelijk.
Tot slot vertelde  Roderik Reinstra, relatiemanager bij Samen Dementievriendelijk welke vervolgstappen in de vorm van workshops, (online-)trainingen en andere activiteiten er mogelijk zijn om met ondernemers, medewerkers van de gemeente, buurtbewoners en andere betrokkenen in de buurt om een Dementievriendelijk Zuid te realiseren.
Marijn van Ballegooijen, lid van het dagelijks bestuur van Stadsdeel Zuid opende de route samen met participanten van het Odensehuis, door de route te gaan wandelen.
Kom langs en maak kennis met de mensen van het Odensehuis, en ervaar hoe we samen kunnen werken aan een dementievriendelijke buurt!
In de media:
boodschappenroute zebra foto george maas fotografie George Maas
parool_boodschappenroute artikel in Het Parool (klik voor vergroting)