Ondersteuning mantelzorgers

Het Odensehuis biedt niet alleen ondersteuning aan mensen met dementie, maar ook aan hun omgeving, o.a. aan de mantelzorgers.

We hebben twee vormen van ondersteuning : het mantelspreekuur en de lotgenotengroep

Mantelspreekuur

telefonisch te bereiken 06 – 411 057 62 tussen 10.30 en 22.30 uur)

Bij het mantelspreekuur kan je een individuele afspraak maken met een ervaringsdeskundige om het te hebben over allerlei zaken op het gebied van dementie: medische vragen, vragen hoe met de situatie om te gaan, of met veranderende relaties met de buitenwereld om te gaan. Belangrijk vinden we dat we naar jouw  verhaal luisteren en samen puzzelen wat voor jou in deze situatie, op dit moment iets kan zijn waarmee je geholpen bent of verder kunt. Er zijn geen pasklare oplossingen, en ieder mens is uniek. Daarnaast kunnen we de weg wijzen naar tal van professionele organisaties en projecten.

coördinator Margriet de Zwart

Wat is een lotgenotengroep?

We bieden een veilige en vertrouwelijke omgeving, waarin mensen met elkaar in gesprek gaan over hoe het is als je leeft met iemand met dementie. Wat overkomt je allemaal en hoe kan je daar het best mee omgaan?

De omgeving snapt niet altijd wat er gebeurt, wat het teweegbrengt in jouw leven. 

De mensen die rond de tafel zitten, hebben allemaal vergelijkbare ervaringen, en snappen dat heel goed. Zij steunen elkaar.

Door te luisteren naar de verhalen van anderen kan je nadenken over wat voor jou een tip zou zijn. Ook doet het goed te ervaren dat je niet de enige bent in die situatie.

Als je op zoek bent naar een plek om je hart te luchten, wees van harte welkom!

coördinator Iris van der Reijden

Tijden van de lotgenotengroep

De lotengenotengroep is om de week op de donderdagochtend (in de oneven weken) van 11.00 – 12.30 uur. We stellen het op prijs om een mail te krijgen bij belangstelling, dan weten we ongeveer hoeveel mensen we kunnen verwachten.

Ook wanneer je meer informatie wilt hebben, kunnen we via de mail een afspraak maken.