Ontmoet ELKander fanfare

Jaarverslag 2017

2017 was voor het Odensehuis een jaar met hoogte-en dieptepunten.
Een hoogtepunt was de opvoering van de voorstelling ‘Ontmoet ELKander’ op 16 december in het Montessori Lyceum. Na maandenlange voorbereidingen stonden zo’n 80 mensen van het Odensehuis gezamenlijk op, voor en achter het podium. Veel deelnemers hebben bij het maken van de voorstelling hun talenten (her)ontdekt. Het was een indrukwekkende prestatie die veel ontroering teweeg bracht bij de kijkers in de zaal, maar ook bij al diegene die er aan gewerkt hebben.

Een dieptepunt in het afgelopen jaar was het overlijden van Marleen van der Mast. Marleen was mede-oprichtster van het Odensehuis en jarenlang een bevlogen en inspirerend bestuurslid. Ze heeft veel betekend voor het Odensehuis en de Odensebeweging in Amsterdam.

Het Odensehuis werd via de aanbesteding WMO een officiële aanbieder van ondersteuning en zorg voor mensen met dementie en mantelzorgers. Dankzij een andere opzet met een geheel vrijwillig (professioneel) team konden we ook de Meerdaagse Zorgpauzes voortzetten.

Vanuit de wens om op een Odensemanier kleinschalig wonen voor mensen met dementie mogelijk te maken heeft Juliëtte van Gelder, die onder andere als mantelzorger al jaren betrokken is bij het Odensehuis, met enkele andere betrokkenen het initiatief genomen om een ‘OdenseThuis’ te realiseren.

In 2017 namen we afscheid van coördinator Bep van Oostrom. Bijna vanaf de start was Bep bij het Odensehuis betrokken. Eerst als vrijwilliger en later als spil van het Odensehuis.

Het jaarverslag 2017 vindt u op deze speciale pagina.

foto Kees van der Meulen