de verhalenpaal

De Verhalenpaal op reis

De Verhalenpaal is een luisterpaal in de buurt, die wordt gevuld met verhalen die van belang zijn voor een goed begrip van mensen met dementie. De Verhalenpaal is met steun van de RABObank ontworpen door een kunstenaarsduo. Met een druk op de knop kan men de verhalen beluisteren.

De Verhalenpaal is voor het eerst onthuld in de OBA van het Olympisch Kwartier en heeft daar enige tijd gestaan. In 2019 hebben wij met steun van stadsdeel Zuid de verhalen van deelnemers van het Odensehuis vernieuwd en hebben we gezocht naar geschikte locaties om de Verhalenpaal ‘op reis’ laten gaan in Zuid. Het resultaat was dat de Verhalenpaal enkele weken in een lunchruimte van de Hogeschool Inholland aan De Boelelaan te gast was. Lees hier een kort verslag over deze bijzondere samenwerking: Verhalen om nooit te vergeten. Derdejaars studenten Verpleegkunde doen op dit moment onderzoek naar het gebruik van de Contactpas, een handig middel waarmee iemand met geheugenproblemen snel en veilig hulp kan vragen. De intentie is dat het plaatsen van de Verhalenpaal vergezeld wordt met een expositie van kunstwerken die gemaakt zijn in het Odensehuis.
We willen graag dat de Verhalenpaal haar reis voortzet door de wijken van Zuid; dus aarzel niet om ons te bellen of te mailen wanneer u interesse hebt!