the crew DHG foto Nico

Dat had je gedroomd!

Sylvia in winkel foto Josien Wallast
Sylvia, foto Josien Wallast

Hier lacht Sylvia nog, maar als ze de brief leest dat de huur van haar kinderboekwinkel gigantisch stijgt, schrikt ze enorm. Dan zal de winkel moeten sluiten! Zo begint de eerste scene van onze nieuwe voorstelling. Als de nacht is neergedaald in de met sluiting bedreigde kinderboekwinkel Sylvia’s boekenkastklinkt zacht geritsel. Alsof iemand die niet slapen kan zijn toevlucht zoekt in een boek en bladert op zoek naar de juiste bladzij. Maar nee, hier speelt zich iets heel anders af: voor de ogen van het publiek komt een schitterende boeken- en sprookjeswereld tot leven. 

Dit is een voorproefje van de nachtelijke scene uit het muziektheaterstuk  Dat had je gedroomd! dat eind maart gespeeld wordt. De voorstelling Ontmoet ELKander was eind 2017 zo’n succes dat we de smaak te pakken kregen en regieassistent Noeke een verhaal voor een nieuw stuk schreef. Over dat verhaal klappen we verder niet al te veel uit de school. 

Huisfotograaf Josien Wallast kwam op het lumineuze idee om sfeervolle foto’s te maken die op een schort afgedrukt de figuren aan het publiek laten zien. Sneeuwwitje heeft hier haar pruik nog niet op, maar komt al in de stemming met Jip of Janneke naast zich. Elk figuur draagt ook iets grappigs of moois als hoofddeksel.   

 

Noeke en Berthe foto Josien Wallast
foto Josien Wallast

Wie benieuwd is naar de foto’s op meer schorten kan die in de huiskamer bewonderen. Voor wie dat wil, bij Josien na te bestellen.   

Na Sneeuwwitje komen de zeven dwergen het podium op huppelen, gespeeld door kinderen van theatergroep Combiwel. Zo ontmoeten jong en oud uit de buurt elkaar: we werken opnieuw samen met het Olympisch Kwartier en Jeugdwerk Combiwel! Meiden die kostuums gaan maken, kwamen in december kennismaken met zelfgebakken oliebollen.

En hier is een deel van de spelersploeg te zien: naast sprookjes- en boekenfiguren spelen onze fameuze clown Gré en Rosalyn uit het vorige stuk mee, terwijl Roland als onze virtuoze verteller optreedt. Nico die een boekhouder speelt, is hier buiten beeld omdat hij deze foto maakte. Hij foto grafeert  tijdens de repetities en op andere momenten, waarvan een kleine selectie als expositie te zien zal zijn. Dat alles in het MLA waarvan wederom de deuren voor ons open gaan.  

the crew DHG foto Nico
foto Nico

Nico speelt de scene als boekhouder met de huisbaas (bestuurslid Henri) zo vol verve, dat die heel geliefd is bij de spelers zelf om te zien. Hilariteit en plezier alom, omdat het er vurig aan toe gaat. 

Liesbeth ging voortvarend en creatief aan de slag met het decor, voor zowel de boekwinkel als de huiskamer van huisbaas B. van Oranje. Bedenkt ze dit mooie behangetje voor zijn huiskamer nou toevallig met deze kleur?   

Liesbeth 1 foto Floor
foto Floor

Op woensdag repeteren muzikanten en spelers apart en sinds kort deels samen. Als buurvrouw Annie wonderschoon La vie en rosezingt, neuriet menigeen snel mee. Indra beroert met een stemmig liedje, Arnold trakteert ons op zijn pianospel en langzaam maar zeker voegen spel en muziek zich harmonieus naar elkaar. Foto’s daarvan in een volgend blog. Het donderdagmiddag enthousiast zingende koor oefent een aantal liedjes voor de voorstelling. 

Inmiddels werden kostuums getoond en toverde Gré zich om als clown, in de kleding waarin zij haar laatste voorstelling speelde: compleet met bretels en baret! Binnenkort leert de eerste doorloop  waar we de komende tijd vooral aandacht aan moeten besteden. Wie heel benieuwd is kan later, bij de 2edoorloop op 17 maart, komen kijken.  

De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van ’t NUT Amsterdam en het programma ‘Klein Geluk’  van het Fonds Nuts Ohra. (FNO) Blij worden velen er in ieder geval van!