Print Friendly, PDF & Email

Odensehuis Zuidoost

Naast het Odensehuis Amsterdam Zuid is er in Amsterdam Zuidoost een Odensehuis gevestigd. Het is geen zelfstandig Odensehuis en valt onder de verantwoordelijkheid van het Odensehuis Amsterdam Zuid. Het is gevestigd in Buurtcentrum Holendrecht aan het Holendrechtplein 38, en op donderdag van 10 tot 13 uur geopend.

Op advies van de RIVM is besloten het activiteitenprogramma te annuleren tot nader bericht. Er is altijd contact mogelijk via de whatsapp groep en er kan gebruik gemaakt worden van OdenseTV om elkaar te informeren en te ondersteunen.

logo_amsterdam_zuidoost_odensehuisBij het Odensehuis in Zuidoost ligt het accent op het bieden van voorlichting en ondersteuning aan mensen met geheugenproblemen en/of dementie en aan mantelzorgers en vrijwilligers die met dementie te maken hebben.  Tijdens de inloop zijn er verschillende activiteiten zoals natuurwandelingen, de Muzieksalon, gespreksbijeenkomsten en creatieve workshops. Regelmatig zijn er informatieve Odensehuis lunchrooms rond een thema. Dit jaar bijvoorbeeld over samen dementievriendelijk, wet- en regelgeving bij de ondersteuning voor mensen met dementie, en over mantelzorgondersteuning.

Zuidoost_Karine en Anita_foto_ShirleyBrandels

foto Shirley Brandels

Dementie Karavaan

In samenwerking met Markant trekt de Dementie Karavaan door Zuidoost en geeft informatie over dementie en mantelzorg. Coördinator Karine Klappe, Odensehuis Zuidoost: “Mantelzorgers vinden het moeilijk om aan te kloppen voor hulp. Terwijl dat juist ontzettend belangrijk is.” Het programma van de Dementie Karavaan bestaat uit informatie door ervaringsdeskundige vrijwilligers (mantelzorg ambassadeurs),  informatie over de mantelzorgondersteuning van Markant, en het vertonen en bespreken van een korte film met een interview met een mantelzorger:
klik hier voor het filmpje.

Week van de Dementie 2019

Ook dit jaar worden er in Zuidoost tijdens de Week van de Dementie meerdere activiteiten georganiseerd. Meer informatie in dit document.

Tijdzwarte gaten losse eindjesens de Week van de Dementie 2018 presenteerde het Odensehuis in het Bijlmerpark theater de eenakter “Zwarte Gaten & Losse Eindjes”, gespeeld door Marjolein Baars.
Vanuit het Odensehuis worden ook trainingen zoals ‘Contact maken bij dementie’ en ‘Samen dementievriendelijk’ verzorgd.

Iedereen die meer wil weten van dementie/geheugenklachten of een keer wil binnen lopen voor een kop koffie, een fijn gesprek of aan een activiteit wil deelnemen, is van harte welkom op de donderdagochtend.
Het Odensehuis is te vinden in Buurtcentrum Holendrecht aan het Holendrechtplein 38.
Meer informatie bij Karine Klappe, coördinator Odensehuis Zuidoost.
Lees ook:
https://www.markant.org/vroeger-was-ik-gauw-boos-omdat-ik-stress-had/