Loslaten en verdriet

Binnenkort gaat er een nieuwe gespreksgroep van start in het Odensehuis Zuid. Een wekelijkse dialoog van diegenen die hun ervaringen en vragen willen delen over het brede thema ‘loslaten en verdriet’.

Misschien heb je gevoelens en emoties van verlies door de confrontatie met de diagnose, of het vermoeden van geheugenverlies:

  • Wat raak je kwijt en wat lever je in, en wat levert het op?
  • Hoe reageert je omgeving?
  • Welke emoties ervaar je als je aan de toekomst denkt?
  • Hoe kan je een betekenisvol leven leiden en je op de toekomst voorbereiden?

Het is de bedoeling om deze en andere vragen te kunnen delen met lotgenoten die:

  • Erkennen dat de geheugenproblemen onderdeel zijn van hun toekomst en daar met anderen over willen praten.
  • Zo lang mogelijk de eigen regie willen voeren en het proces van verlies en groeiende afhankelijkheid niet passief willen afwachten maar op onderzoek willen gaan, alleen en samen met anderen.

Een nieuw fenomeen is het Behandelpaspoort, dat ontwikkeld werd op basis van de praktijk. Het is een boekje dat je kan helpen om jouw behandelwensen te formuleren. Hierin beschrijf je welke dingen belangrijk voor jou zijn in een laatste levensfase. Soms kan het ingewikkeld zijn, dan zijn de huisarts, specialist of bijvoorbeeld praktijkondersteuner van de huisarts de eerste aanspreekpunten om het overzicht te krijgen. En in het Odensehuis kan je ook terecht met vragen.

Meer informatie over het Behandelpaspoort en hoe je het kan bestellen

Voor meer informatie neem contact op met het Odensehuis Zuid. Abonneer je op onze nieuwsbrief voor actuele informatie over deze activiteit.

 

Print Friendly, PDF & Email