Filmfestival 15 en 16 april 2019, Filmhuis Cavia

Filmfestival 15 en 16 april 2019, Filmhuis Cavia

Print Friendly, PDF & Email

Voor veel mensen met dementie is een avondje naar de bioscoop niet meer zo vanzelfsprekend. Films duren te lang en het is lastig om de verhaallijn te volgen. In het kader van het 10-jarig bestaan organiseren wij een filmfestival in Filmhuis Cavia op 15 en 16 april. Het programma is nog in voorbereiding dus alle inhoudelijke informatie (behalve de data en de locatie, die zijn definitief) onder voorbehoud.

Op maandagavond 15 april is er een programma voor mantelzorgers en naasten waar twee documentaires te zien zullen zijn over dementie: “Garden Of Life” een poëtische film over de 82-jarige Leo die weliswaar dementie heeft, maar desondanks nog met volle teugen geniet van de bezigheden in zijn geliefde tuin, en “Michel, acteur verliest de woorden”.

Dinsdag 16 april is er een gezamenlijke lunch in Filmhuis Cavia waarna we in blokken van een half uur verschillende korte films vertonen, waaronder enkele animatiefilms, en een korte documentaire over Elisabeth Fisher-Spanjer die met haar 101 jaren nog een vitaal leven leidt. Verwacht muzikale, komische, kunstzinnige en verrassende cinema. Het programma wordt afgewisseld met live muziek in de pauze’s. Het belooft een bijzonder festival te worden; u bent van harte welkom!